|
Odg: Poveæanje min share-a pre 1 godinu, 10 meseci
|
|
|
to bi bilo ok da su upload i download isti medjutim, svi imamo od 2 do 8 puta manju brzinu uploada.
nije bas tacno da kad skidamo zauzimamo 10 slotova, to je samo necija procena (i to dosta losa IMHO) i zavisi iskljucivo od toga koji je fajl u pitanju i koliko ima izvora.
ta logika vazi za fajlove koje shareuje 20-30 ljudi a oni nikad nisu ni bili problem.
mene interesuje sta cemo sa fajlovima koje ima 1-5 usera? tu prosta matematika o kojoj je plissken pricao dolazi do izrazaja (384/10=4.8KB/s odnosno film od 700MB za ~40 sati...).
mozda je bolje to malo ublaziti, recimo na 7-10(ili 12) slotova umesto sadasnjih 5-10, pa ako se to pokaze kao malo lako je podici.
jasno je meni da ce se dizanjem min sharea smanjiti broj usera i to onih koje i ne zelimo na hub-u (ti sto imaju 20GB djubreta koje nikom ne treba a stalno kukaju da im das slot) i da ce to rasteretiti liste onih koji cekaju ali bojim se da cemo ovako sa minimum 10 slotova doci u situaciju da skidamo po 1KB/s a to nikome nije u interesu...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
moze biti, ali ako svi imamo po 10 slotova, brze ce svi poskidati trazene nove stvari, pa ce ostati slotova i za retke stvari..odnosno, bice pre dostupne nego ranije..
ako je npr do sada cim izadje neki film, skidan non stop 20 dana...sad ce za 10 dana biti skinut onoliko puta koliko je pre za 20...pa ce vec za 10 dana retke stvari biti dostupne i nece ih kociti ovi sto skidaju novo..
to naravno opet sve vazi za 10 slotova..ako bi tom logiom stavili 20 slotova za minimum, zasrali bi, zbog relativno male upload brzine..
ali 10 je sasvim ok..
|
|
|
|
Poslednja izmena: 19.10.08 13:13 od next_sa_pulpom.
67% of girls are stupid
i belong with the other 13%
|
|
|
|
|
|
A sta da radimo sa ljudima koji skidaju fajlove od 7-10gb koje ima samo deset i manje user-a, ja non stop imam po 3-5 takvih. Njima mora da se da auto grant slot do skidanja celog fajla inace sav ovaj sharing gubi smisao.
Ovo je jos jedna pobeda onih istih smradova o kojima sam pricao, njima je samo bitno skidanje jer oni nikada ne daju slotove jer imaju mali share pa nemaju pojma sta je to kad dobijes po deset zahteva za slot dnevno.
Opet se izvinjavam ljudima sa malim finansijama, problem je u smradovima.
|
|
|
|
Poslednja izmena: 19.10.08 13:46 od Ashaman.
|
|
|
|
|
|
Poruka obrisana.
|
|
|
|
Poslednja izmena: 11.12.08 04:06 od anubis[goe].
Obrisano
|
|
|
|
|
|
Aj da je 30, pa i 40 gb, ali 50 je mnogo!
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
zato sledeci put kad se pokrene prica o necemu, budite malo tacniji, pa na vreme ostavite svoj komentar, umesto da kukate kad se odluke vec zakljuce..
|
|
|
|
|
|
|