Evo vec 3 meseca se patim sa forwardovanjem portova sa ova 2 rutera. Vec sam smarao vise ljudi na hubu vezano za ovo ali niko nema odgovor... FAQ za huawei, kad mi je lap top povezan direktno na huawei radi najnormalnije ali cim povezem huawei sa dlinkom odmah izgubim mogucnost i dl i ul na hubu...o search i da ne govorim...Isao sam i na portfoward za dlink i podesim na osnovu tog manuala dlink ali slaba vajda, nece pa nece...U stvari...sad jeste podeseno i radi ali nemam blagu ideju sta sam gde promenio

Cini mi se da se settingsi menjaju cim restartujem komp.
Generalno, sad sam uspeo tako sto sam otvorio portove samo za jedan ip na huaweiu 192.168.1.2 a u settingsima za dhcp sam stavio samo opseg od 2 adrese 192.168.1.2 i 192.168.1.3 i upalio DMZ za adresu 192.168.1.3. Na dlinku je opcija za dhcp bila odredjena samo za jedan lan ip pa je radilo, sad je ta opcija iskljucena i dodeljuje u opsegu od 192.168.0.100/199 i sad radi. DMZ je takodje ukljucen i to za ip koji mi je trenutno... Medjutim, za sve ovo nema pravila odnosno nemam ideju koja je dobitna kombinacija jer se ukljuc/iskljuc gore navedenih stvari menja i u raznim kombinacijama ili izgleda u zavisnosti od rspolozenja rutera

Da ne pominjem to da mi se veza izmedju rutera i laptopa restartuje na svakih 12ak sati pa sve moram jovo nanovo...al cenim da to mozda ima veze sa kakanom vistom..
Da li neko od vas ima ideju sta uraditi da ne menjam settingse na svikih nekoliko sata??
Tnx