|
2 kompa na hub pre 4 godina, 2 meseci
|
|
|
Ljudi trebam pomoc , imam 2 kompa i umrezio sam ih trenutno direktno dok mi je cable modem vezan preko usb-a.Moje pitanje je dali mogu oba kompa da izadju na hub ako ne ovako povezani da li moze preko swicha. Procitao sam Cesta pitanja i tamo nisam naso odgovor,tamo je pisano samo za ruter.Da li je ovo moguce ili ne.Hvala
|
|
|
|
|
|
|
Odg: 2 kompa na hub pre 4 godina, 2 meseci
|
|
pisalo je i za to, procitaj opet cesta pitanja, hint : "ICS i forw portova kod ICS-a."
i da, moguce je 
|
|
|
|
Poslednja izmena: 01.03.08 06:52 od next_sa_pulpom.
67% of girls are stupid
i belong with the other 13%
|
|
|
Odg: 2 kompa na hub pre 4 godina, 2 meseci
|
|
|
ne moze preko switcha, osim ako switch nije "layer 3 switch"..
u prevodu, treba ti ruter, zato sto ti imas samo 1 javnu ip adresu od tvog provajdera, a 2 kompa, tako da nikako to ne moze skupa, pa mora u igru da uskoci ruter, koji ce da vodi racuna o tome sta je cija konekcija (od ta 2 kompa) i da razvrstava i salje preko te jedne javne ip adrese..
dakle ili nabavi ruter ili povezi komp jedan na drugi, a jedan od njih direkt na modem, pa podesi Internet Connection Sharing (na tom koji je vezan za modem), pa ce moci i tako.. jedina mana ovog tipa konekcije je to da taj komp, koji je vezan za modem, mora da bude ukljucen kad god sa drugog kompa zelis da pristupas netu..
|
|
|
|
|
|
|
Odg: 2 kompa na hub pre 3 godina, 9 meseci
|
|
|
burek napisao/la:
ne moze preko switcha, osim ako switch nije "layer 3 switch"..
u prevodu, treba ti ruter, zato sto ti imas samo 1 javnu ip adresu od tvog provajdera, a 2 kompa, tako da nikako to ne moze skupa, pa mora u igru da uskoci ruter, koji ce da vodi racuna o tome sta je cija konekcija (od ta 2 kompa) i da razvrstava i salje preko te jedne javne ip adrese..
dakle ili nabavi ruter ili povezi komp jedan na drugi, a jedan od njih direkt na modem, pa podesi Internet Connection Sharing (na tom koji je vezan za modem), pa ce moci i tako.. jedina mana ovog tipa konekcije je to da taj komp, koji je vezan za modem, mora da bude ukljucen kad god sa drugog kompa zelis da pristupas netu..
Tacno pre 5 meseci sam postavio ovo pitanje a nisam proveravao odgovore koje ste mi dali,pa evo sad kad sam proverio reko da pitam sta mi ostalo nerazjasnjeno.Ovako Burek,ja jesam povezao 2 kompa direktno jedan na drugi a modem direktno na jedan komp preko usb.Ono sto hocu da pitam je to da sam ja pokusao i ovako da pristupim ali i dalje drugi komp je mogo samo da daje upload a nikako nije mogo da downloaduje sa huba.I tu sam stao jer neznam kako da resim ovaj problem i dan danas,pa ako jos uvek imate volje da mi odgovorite bio bih veoma zahvalan.Poz
|
|
|
|
|
|
|