Provedite vreme sa nama

Watch Dođite da zajedno provedemo slobodno vreme, da poslušamo neku dobru muziku, odgledamo neki dobar film, razmenimo mišljenja...

Gusari Forum
Dobro došli, gost
Prijavite se ili registrujte.    Zaboravili ste lozinku?
Forum je zaključan
2 kompa na hub Forum je zaključan
(1 pregleda) (1) gost
Idi na dnoStranica: 1
TEMA: 2 kompa na hub
2 kompa na hub pre 4 godina, 2 meseci Karma: 0
Ljudi trebam pomoc , imam 2 kompa i umrezio sam ih trenutno direktno dok mi je cable modem vezan preko usb-a.Moje pitanje je dali mogu oba kompa da izadju na hub ako ne ovako povezani da li moze preko swicha. Procitao sam Cesta pitanja i tamo nisam naso odgovor,tamo je pisano samo za ruter.Da li je ovo moguce ili ne.Hvala
SteeL_BoY
Gusar početnik
Poruka: 14
graphgraph
Korisnik nije na mreži Kliknite ovde da biste videli profil ovog korisnika
Tema je zaključana.

Odg: 2 kompa na hub pre 4 godina, 2 meseci Karma: 24
pisalo je i za to, procitaj opet cesta pitanja, hint : "ICS i forw portova kod ICS-a."
i da, moguce je
next_sa_pulpom
Gusar genije
Poruka: 517
graphgraph
Pol: Muško Mesto: bg Rođendan: 12/16
Poslednja izmena: 01.03.08 06:52 od next_sa_pulpom.
67% of girls are stupid
i belong with the other 13%
Tema je zaključana.

Odg: 2 kompa na hub pre 4 godina, 2 meseci Karma: 28
ne moze preko switcha, osim ako switch nije "layer 3 switch"..

u prevodu, treba ti ruter, zato sto ti imas samo 1 javnu ip adresu od tvog provajdera, a 2 kompa, tako da nikako to ne moze skupa, pa mora u igru da uskoci ruter, koji ce da vodi racuna o tome sta je cija konekcija (od ta 2 kompa) i da razvrstava i salje preko te jedne javne ip adrese..

dakle ili nabavi ruter ili povezi komp jedan na drugi, a jedan od njih direkt na modem, pa podesi Internet Connection Sharing (na tom koji je vezan za modem), pa ce moci i tako.. jedina mana ovog tipa konekcije je to da taj komp, koji je vezan za modem, mora da bude ukljucen kad god sa drugog kompa zelis da pristupas netu..
burek
Nindža
Poruka: 721
graphgraph
Pol: Muško Mesto: Novi Sad
Tema je zaključana.

Odg: 2 kompa na hub pre 3 godina, 9 meseci Karma: 0
burek napisao/la:
ne moze preko switcha, osim ako switch nije "layer 3 switch"..

u prevodu, treba ti ruter, zato sto ti imas samo 1 javnu ip adresu od tvog provajdera, a 2 kompa, tako da nikako to ne moze skupa, pa mora u igru da uskoci ruter, koji ce da vodi racuna o tome sta je cija konekcija (od ta 2 kompa) i da razvrstava i salje preko te jedne javne ip adrese..

dakle ili nabavi ruter ili povezi komp jedan na drugi, a jedan od njih direkt na modem, pa podesi Internet Connection Sharing (na tom koji je vezan za modem), pa ce moci i tako.. jedina mana ovog tipa konekcije je to da taj komp, koji je vezan za modem, mora da bude ukljucen kad god sa drugog kompa zelis da pristupas netu..

Tacno pre 5 meseci sam postavio ovo pitanje a nisam proveravao odgovore koje ste mi dali,pa evo sad kad sam proverio reko da pitam sta mi ostalo nerazjasnjeno.Ovako Burek,ja jesam povezao 2 kompa direktno jedan na drugi a modem direktno na jedan komp preko usb.Ono sto hocu da pitam je to da sam ja pokusao i ovako da pristupim ali i dalje drugi komp je mogo samo da daje upload a nikako nije mogo da downloaduje sa huba.I tu sam stao jer neznam kako da resim ovaj problem i dan danas,pa ako jos uvek imate volje da mi odgovorite bio bih veoma zahvalan.Poz
SteeL_BoY
Gusar početnik
Poruka: 14
graphgraph
Tema je zaključana.

Idi na vrhStranica: 1

Pretraga titlova

Kvalitet filmova

Statistika

Broj članova : 12336
Broj članaka : 80